Lassan éledezik a Tisza-tó, a szolgáltatók újra nyitják kapuikat a vendégek előtt a kellő óvatossággal. Hoztunk egy aktuális áttekintést a nagyobb Tisza-tavi szolgáltatók helyzetéről a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal információi alapján.

Kedves Tisza-tó rajongók!
A járványügyi helyzet enyhítése láthatóan a Tisza-tónál is érezteti hatását, a szolgáltatók és az önkormányzatok, kellő körültekintéssel ugyan, de megkezdték a felkészülést a vendégek fogadására. A teljesség igénye nélkül, összegyűjtöttünk néhány hasznos információt – hol, mikor, mit lehet igénybe venni egyenlőre kedvenc Tisza-tavunknál!
🔹A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum május 8-tól nyitva van. Ugyanakkor a működés fokozatosan áll vissza a megszokott mederbe. A programok közül egyenlőre a GPS-es csónaktúrák és a kishajós vízitúrák még nem vehetők igénybe, valamint a 3D mozi sem üzemel. További infó: ttoc.hu
🔸 Tiszafüreden szintén a mai nappal, azaz május 8-tól megnyitott a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum. Szájmaszk viselése kötelező az épületben, ahol egyszerre max. 2 fő vagy egy család tartózkodhat. Nyitva: minden nap 9-18 óráig! Infó: ttkc.hu
🔹A Szabics Kikötőben május 6-tól a csónaktúrákat igénybe tudják venni a vendégek a járványügyi helyzetre való előírások betartásával. (A csónakban csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak.) További infóért keresd FB oldalukat.
🔸Sarudon, az Élményfaluban folynak az előkészületek, hogy minél szélesebb szolgáltatás várjon Benneteket. Részleteket a www.elmenyfalu.hu oldalon találtok.
🔹 Az éttermek, vendéglátó egységek teraszai is nyitnak. Tiszafüred-Örvényen a HelloHal péntek-szombat-vasárnap 11:30-tól sötétedésig van nyitva, a Stég is várja a rendeléseket. A poroszlói Rétesház is isteni finomságokkal vár, Abádszalókon a Lilaakác Vendéglő jövő hét végén tervezi a nyitást. A közeli Berekfürdőn a Park Étterem teraszán május 4-ei héttől tárt karokkal fogadják a vendégeket.
🔸 A nyaralóhajózási program elindul ezen a nyáron a Tisza-tavon. Foglalni a nyaralohajozas.hu oldalon tudtok. Akinek nincs kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedélye, az augusztustól foglalhat.
🔹 A Kiskörei Hallépcsőnél nyugodtan megállhattok, ha éppen tekertek egy kört a gáton. Gőzerővel készül a Tiszafüred-Poroszló közötti hiányzó kerékpárút szakasz. Júniusban már teljes kört mehettek bringával a Tisza-tó körüli gátkoronán, ha minden jól megy! 🚲
🔸 Hét település – Abádszalók, Kisköre, Tiszafüred, Tiszanána, Sarud, Poroszló, Tiszabábolna – szabad strandján folynak a látogató- és családbarát beruházások. Árnyékolók, wifi, mobiltöltő állomások, családi mosdók, hárompályás csúszda Abádszalókon, strandfoci pálya, új, modern vendéglátó sorok várnak hamarosan mindenkit a Tisza-tavi szabad strandokon. Részletekért keresd a települések honlapját.
🔹 A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. idén is nagy figyelmet fordít a haltelepítésekre, több körben érkeztek fiatal és idősebb korosztályú halak a tározóba. A terveknek megfelelően április 8-án és 9-én összesen mintegy 70.000 egyed került az Óhalászi-Holt-Tisza vizébe. A compót 400.000 előnevelt csukaivadék követte, amelyet a tározó medencéi között osztottak el. Április végén egynyaras pontyokkal lett gazdagabb a Tisza-tó.
🔸 Ha az időjárás miatt fáj a fejed, a Tisza-tónál viharjelző rendszer működik, amelyet itt tudsz követnI: https://www.met.hu/idojaras/tavaink/tisza-to/

A Tisza-tó nagyon készül a vendégek fogadására ezen a nyáron is! Tervezzetek Velünk nyugodtan! 💙