A 18 nap alatt 324 horgászvízbe 1177 tonna pontyot helyeztek ki a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szervezésében – közölte a szövetség elnöke, Szűcs Lajos ma délelőtt Tiszafüreden a Tisza-tónál, a telepítés utolsó helyszínén.
A telepítés a koronavírus világjárvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti korlátozások fokozatos enyhítése mellett hatékonyan szolgálja a dinamikusan bővülő szabadidős sporthorgászat, a horgász versenysport, valamint a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését is.
Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára elmondta: Magyarország halgazdálkodási vízfelületinek halállománya természeti kincs, erőforrás, mindenkinek az a feladata, hogy ezzel fenntartható módon gazdálkodjon. Már több mint 600 ezerre nőtt a horgászok száma, a Tisza-tavon több százezer horgász fordul meg. / Szöveg: MTI/
A haltelepítés aktív részese volt Hubai Imre, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke is, aki idén január vége óta a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöki posztját is betölti, valamint F.Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Ujvári Imre, Tiszafüred város polgármestere is.